poniedziałek, 8 kwietnia 2013

055. grillowana kanapka z kolbą

           Ostatnio coraz częściej zdarza mi się jadać regularne, mniejsze posiłki. Kolejnym szybkim daniem, które na dłużej zagości u mnie w kuchni to grillowane kanapki. Ugotowana kukurydza idealnie wpasowała się w posiłek. 





przykładowe składniki:
- chleb pszenny tostowy;
- cheddar;
- sałata lodowa;
- bekon.

+ kolba ugotowanej kukurydzy.

sposób przygotowania:
 
   Bekon podsmażamy, sałatę kroimy na kawałki, ser na plastry. Wszystko nakładamy na kanapkę. Patelnię do grilla nagrzewamy, podpiekamy kanapkę, jednocześnie przykrywając ją drugą patelnią z odwrotnej strony. Uprzednio ugotowaną kukurydzę kroimy na pół, grillujemy, na koniec wbijamy patyki by wygodniej się jadło. 










bon apettit!



2 komentarze:

  1. uwielbiam kukurydze z grilla :)

    OdpowiedzUsuń
  2. A czy taką kanapkę da się może zrobić w którymś z tych tosterów https://duka.com/pl/agd/tostery ? Właśnie planuję zakup nowego i będę bardzo wdzięczny jeśli podpowiesz mi , który z nich będzie najlepszym wyborem?

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kursor pochodzi ze strony profilki.com.pl/jedzenie_i_picie/jedzenie/ciacho.cur